Žloutková roláda
Potřebné ingredience
4 velká vejce 100 g cukr moučka 2 lžíce holandského kakaa špetka soli trocha másla na vymazání silikonové podložky 250 ml smetany ke šlehání 33% 1 lžíce cukr moučka
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 200 stupňů. V rychlíku ušlehejte tuhý sníh z bílků a špetky soli, přendejte pomocí silikonové stěrky do mísy. V rychlíku vyšlehejte žloutky s cukrem, přidejte kakao, zamíchejte a pomocí silikonové stěrky přidejte ke sněhu a opatrně smíchejte. Pomocí stěrky naneste na namaštěnou silikonovou podložku (ne až do krajů, trochu se rozteče) a dejte na 5 min. do vyhřáté trouby (nevysušte, lámalo by se to). Umyjte rychlík. Vyndejte z trouby a stáhněte podložku z plechu. Nyní v rychlíku ušlehejte šlehačku s cukrem a namažte jí pomocí stěrky na vychladlé těsto. Pomocí podložky srolujte po delší straně a i s podložkou dejte vychladit do lednice cca 30 min. Krájejte ostrým nožem a servírujte a jezte, druhý den je už mokrá, ale stejně dobrá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé